Sommarmeny

Under perioden 28 juni-15 augusti har vi följande öppettider


Måndag - Tisdag 12:00-16:00


Onsdag - Lördag 12:00-22:00


Observera att köket stänger för sista beställning klockan 20:00


Förrätter:

-Caprese på tomatvariation och mozzarella från Jürss mejeri i Hällefornsäs serveras  med basilika och brödcrisp 

105:-

-Creme vichyssoise (kall potatis och purjolökssoppa) serveras med forellrom, chips och champagne 

90:-


Varmrätter:

-Pannstekt gösfilé serveras med sandefjordssås, lättkokta primörer, dillslungad färskpotatis och rökt sillrom 

285:- 

-Kökets varmrökta lax serveras med potatis- och primörsallad samt picklad rödlök och pepparrot 

165:-

-Tjälknöl på Sofie lunds KRAV- märkta nötkött serveras  med potatis och primörsallad, friterad lök och pressgurka

155:-

-Ryggbiff från Sofielunds Gård stekt i rostad svartpeppar serveras med rödvinssås, confiterad lök och lökcreme samt dillstekt morot och pommes rissolé

295:-

-Pulled beefburger med hotellets burgarbröd, vinägerfläsk, coleslaw och pickladrödlök samt dirtyfries med tryffelmajonnäs 

175:-   

-Friterad eldost från Jürss mejeri i Hällefornsäs med hotellets burgarbröd, coleslaw och pickladrödlök samt dirtyfries med tryffelmajonnäs 

175:-   

Dinkelotto gjord på dinkel från Warbro Kvarn serveras med stekta sommarprimörer, lagrad Svecia och rostade frön
145: -

-Pasta Bolognese på Sofielunds KRAV- märkta nötkött 

Hel 125:- Halv 65:-  


Dessert:

-Rabarberkaka med vaniljyoghurt 

45:-

-Citronfromage med jordgubbar, saltrostade mandlar och bakad vitchoklad 

95:-  

-Rabarbersviss- vaniljglass, maränger, vispad grädde och inkokt rabarber

90:-