Á la Carte

Måndag - Torsdag 17:00-19:30


Förrätt

-  Jordärtskockssoppa med tartar på rökt dovhjort, torkad malmaost, granskottsolja och svartkål

115:-


-  Socca  (Fransk kikärtspannkaka) med lagrad Svecia, serveras med 30 g löjrom från Bottenviken, smetana och rödlök

155:-


Varmrätter

-Kvällens vegetariska 

105:-


- Kvällens husman

105: -


-  Pulled beefburger med hotellets burgarbröd serveras tillsammans med vinägerfläsk, coleslaw och picklad rödlök samt dirtyfries med tryffelmajonäs

175: -


-  Ångad fjällröding med kålrabbi, majrova och grönkål serveras med citronsmörsås, forellrom och kokt potatis

275:- 


- Helstekt dovhjort med bakad svartrot och potatiskaka med brynt smör samt smålök och enbärssås
295:-


Desserter

- Ugnsstekt äpple med honung och kardemumma samt frökaka och vanilj -och calvadosparfait
90:- 

 

- Crème brûlée på tonkaböna
95:-





 - Min tanke kring mathantverk har alltid varit att laga mat från grunden. 

En stor stolthet är att vi tillagar och serverar endast nötkött från ägaren Rolf Lydahls egna KRAV-märkta gård, Sofielunds Gård och allt vilt vi serverar är jagat i Sörmländska skogar. Jag tycker om att se en helhet i mitt yrke och därav styckar jag allt själv och ser alltid till att ta hand om hela kreaturet. 


Vi använder oss av så mycket som möjligt från min och hotellets egna trädgård och att inte förglömma det vi kan plocka in från skogens natur. Svamp, lingon, blåbär, granskott m.m är otroligt roligt att arbeta fram fantastiska smaker med.  

 

Jag hoppas att er middag kommer smaka och varmt välkomna till oss.  


Jacob Andersson, Köksmästare