Á la Carte

Måndag - Torsdag 17:00-19:30



- Kvällens husman

105: -

- Veckans vegetariska

105: -


-  Pulles beefburger med hotellets burgarbröd serveras tillsammans med vinägerfläsk, coleslaw och pickad rödlök samt dirtyfries med tryffelmajonäs

175: -

-  Kantarellsoppa med tartar på rökt dovhjort, torkad Malmaost från Jürss mejeri I Hälleforsnäs, granskottsolja och svartkål

115:-

- Ugnsstekt rimmad torskrygg serveras tillsammans med pistagenötter, brynt smör, stekt svamp, bräserad fänkål samt potatispuré smaksatt med lagrad Sveciaost

265: -

-  Heltstekt dovhjort serveras med långbakad rotselleri, gräddkokt savoykål, stekt äpple, potatis fondant samt picklade aronia bär

295: -


- Ugnsstekt äpple med honung och kardemumma serveras med frökaka samt vaniljglass från Grinda

90: -





 - Min tanke kring mathantverk har alltid varit att laga mat från grunden. 

En stor stolthet är att vi tillagar och serverar endast nötkött från ägaren Rolf Lydahls egna KRAV-märkta gård, Sofielunds Gård och allt vilt vi serverar är jagat i Sörmländska skogar. Jag tycker om att se en helhet i mitt yrke och därav styckar jag allt själv och ser alltid till att ta hand om hela kreaturet. 


Vi använder oss av så mycket som möjligt från min och hotellets egna trädgård och att inte förglömma det vi kan plocka in från skogens natur. Svamp, lingon, blåbär, granskott m.m är otroligt roligt att arbeta fram fantastiska smaker med.  

 

Jag hoppas att er middag kommer smaka och varmt välkomna till oss.  


Jacob Andersson, Köksmästare