Kära gäster,
Med tanke på de nya restriktionerna som kom från
regeringen den 16 november 2020 så har vi beslutat oss för att servera
ert julbord i en annan serveringsform.
Nedan finner du Köksmästarens många utvalda favoriter som
serveras till bords i fyra olika serveringar. Självklart kan ni även
alltid beställa till tomtegröt och lutfisk.
Vi ser fram emot att få ta hand om Er som våra gäster och självklart ingår fri backning av allt.
Hälsningar Sofie Bengtsson, restaurangchef
Välkomna in till en stämningsfull sittning, sätt er bekvämt och starta ert julbord med glögg och aptitretare för att sedan avnjuta köksmästarens favoriter.
- Min tanke kring mathantverk har alltid varit att laga mat från grunden.
En stor stolthet är att vi tillagar
och serverar endast nötkött från ägaren Rolf Lydahls egna KRAV-märkta
gård, Sofielunds Gård och allt vilt vi serverar är jagat i Sörmländska
skogar. Jag tycker om att se en helhet i mitt yrke och därav styckar jag
allt själv och ser alltid till att ta hand om hela kreaturet.
Vi använder oss av så mycket som möjligt från min och hotellets egna trädgård och att inte förglömma det vi kan plocka in från skogens natur. Svamp, lingon, blåbär, granskott m.m är otroligt roligt att arbeta fram fantastiska smaker med.
Självklart gynnar vi även våra andra lokala producenter, ett exempel är att glasera fläsksidan på julmiddagen med honung från Stavtorp vars delikatessbutik ligger bara en kort promenad från oss.
Allt vårt bröd bakas med mjöl
från Warbro Kvarn, vi röker vårt egna kött och så gott som allt från
desserterna till julmiddagen har vi gjort själva här i köket.
Jag hoppas att julmiddagen kommer smaka och varmt välkomna till oss.
Jacob Andersson, Köksmästare
Fiskarna:
Inlagd
sill
Senapssill
Matjesill
Stekt inlagd
strömming
Gravad
lax
Varmrökt lax
Lax & kräftpaté
Kallskuret:
Julskinka
Tjälknöl av Sofielunds Krav-Märkta nötkött
Rökt renkorv
Viltpaté
Rökt dovhjortsstek
Rökt hjorthjärta
Varma:
Köttbullar
Prinskorv
Honungsglaserad fläsksida
Jansons frestelse
Rödkål
Rostad spetskål med brynt smör
Kålrotslåda
Dessert:
Fruktsallad
Chokladmousse
Saffranspannacotta med hallonsås
Kladdkaksmuffin
Brända mandlar
Polkagrisar
Knäck
Ischoklad
Mintkyssar
Rischoklad
Arraksboll
De klassika tillbehören:
Hovmästarsås
Pepparrotscreme
Inlagda gulbetor
Rödbetsallad
Tomatmarmelad
Rabarbermarmelad
Picklad smålök
Pickade rotfrukter
Hotellets whiskysenap
Gräddfil
Gräslök
Rödlök
Kokt potatis
Brödet & Ostarna:
Cheddarost
Sörmlands ädel från Jürss mejeri i Hälleforsnäs
Linnéa från Jürss mejeri i Hälleforsnäs
Kuvert bröd
Vörtbröd
Hembakt knäckebröd
Julknäckebröd
Pris per person för julmiddagen 495: -
Observera att restaurangen stänger 22:00
Julbord för avhämtning, 395: - / person . (Bokningsbart mellan 20 november - 21 december)
Julbordsvistelse
Starta julsittningen med att bli serverade glögg och aptitretare vid bordet. Avnjut vårt traditionella julbord i fyra olika serveringar..
Sov gott i våra sköna sängar och vakna upp till vår Best Breakfast.
Julbordsvistelsen är bokningsbar med ankomstdag onsdagar - lördagar
1245: - / person i delat dubbelrum
1545: -/enkelrum