Kära gäster,
Med tanke på de nya restriktionerna som kom från regeringen den 16 november 2020 så har vi beslutat oss för att servera ert julbord i en annan serveringsform.

Nedan finner du Köksmästarens många utvalda favoriter som serveras till bords i fyra olika serveringar. Självklart kan ni även alltid beställa till tomtegröt och lutfisk.

Vi ser fram emot att få ta hand om Er som våra gäster och självklart ingår fri backning av allt.
Hälsningar Sofie Bengtsson, restaurangchef

 

 Bordsdukning jul

Välkomna in till en stämningsfull sittning, sätt er bekvämt och starta ert julbord med glögg och aptitretare för att sedan avnjuta köksmästarens favoriter.

 

 - Min tanke kring mathantverk har alltid varit att laga mat från grunden.

En stor stolthet är att vi tillagar och serverar endast nötkött från ägaren Rolf Lydahls egna KRAV-märkta gård, Sofielunds Gård och allt vilt vi serverar är jagat i Sörmländska skogar. Jag tycker om att se en helhet i mitt yrke och därav styckar jag allt själv och ser alltid till att ta hand om hela kreaturet.

Vi använder oss av så mycket som möjligt från min och hotellets egna trädgård och att inte förglömma det vi kan plocka in från skogens natur. Svamp, lingon, blåbär, granskott m.m är otroligt roligt att arbeta fram fantastiska smaker med.

Självklart gynnar vi även våra andra lokala producenter, ett exempel är att glasera fläsksidan på julmiddagen med honung från Stavtorp vars delikatessbutik ligger bara en kort promenad från oss. 


Allt vårt bröd bakas med mjöl från Warbro Kvarn, vi röker vårt egna kött och så gott som allt från desserterna till julmiddagen har vi gjort själva här i köket.

 

Jag hoppas att julmiddagen kommer smaka och varmt välkomna till oss. 

Jacob Andersson, Köksmästare

 

Fiskarna:                                                                                                                                                                   

Inlagd sill                                                                                                                                                                   
Senapssill                                                                                                                
Matjesill                                                                                                                                                              

Stekt inlagd strömming                                                                                                                                                  
                                                                                                                                                                  
Gravad lax                                                                                                                                                      
Varmrökt lax
Lax & kräftpaté


Kallskuret:

Julskinka

Tjälknöl av Sofielunds Krav-Märkta nötkött

Rökt renkorv

Viltpaté

Rökt dovhjortsstek

Rökt hjorthjärta

 

 

Varma:                                                        
Köttbullar                                                 
Prinskorv                                                    

Honungsglaserad fläsksida                         

Jansons frestelse                                       

Rödkål                                                    
Rostad spetskål med brynt smör                

Kålrotslåda                                              

 

 

Dessert:                                                             

Fruktsallad                                                            

Chokladmousse                                                   

Saffranspannacotta med hallonsås                                                 

Kladdkaksmuffin

Brända mandlar

Polkagrisar

Knäck

Ischoklad

Mintkyssar

Rischoklad

Arraksboll

 

De klassika tillbehören:                        

Hovmästarsås                                       
Pepparrotscreme                                   

Inlagda gulbetor                                    

Rödbetsallad

Tomatmarmelad                                   
Rabarbermarmelad                               

Picklad smålök                                     

Pickade rotfrukter                                

Hotellets whiskysenap

Gräddfil

Gräslök

Rödlök

Kokt potatis

 

Brödet & Ostarna:

Cheddarost

Sörmlands ädel från Jürss mejeri i Hälleforsnäs

Linnéa från Jürss mejeri i Hälleforsnäs

Kuvert bröd

Vörtbröd

Hembakt knäckebröd

Julknäckebröd

 

 

 

Pris per person för julmiddagen 495: -
Observera att restaurangen stänger 22:00


Julbord för avhämtning, 395: - / person .
(Bokningsbart mellan 20 november - 21 december)

 

 

Julbordsvistelse

Starta julsittningen med att bli serverade glögg och aptitretare vid bordet. Avnjut vårt traditionella julbord i fyra olika serveringar..

Sov gott i våra sköna sängar och vakna upp till vår Best Breakfast.

Julbordsvistelsen är bokningsbar med ankomstdag onsdagar - lördagar 

1245: - / person i delat dubbelrum
1545: -/enkelrum